Selecteer een pagina

Zelfverzekerd aan de slag met spoor 2 

Programma

De training bestaat uit vier dagdelen waarin we met de volgende onderwerpen aan de slag gaan.

Algemene kennis over spoor 2

We starten bij de basis. Wat is een spoor 2 traject en wanneer zet je dit in? Wat zeggen de regels hierover en hoe werkt dat in de praktijk? We behandelen de fases in het traject en de activiteiten die daarbij horen om te komen tot een adequaat traject.

Intake, oriëntatie en sollicitatietraining

In dit blok gaan we aan de slag met de do’s en don’ts bij deze onderdelen van spoor 2. Hoe kom je tot een reëel en haalbaar persoons- en zoekprofiel? Welke instrumenten kun je inzetten? En welke rol heb jij in het samenspel met werknemer en werkgever? Na dit dagdeel weet je hoe het zit en heb je hiermee geoefend. 

Het begeleiden bij het vinden en houden van werk

Je gaat samen met de klant op zoek naar een baan. Wie doet wat? En wat is slim als je een werkgever gevonden hebt? We bespreken de voors en tegens van het aangaan van een nieuw dienstverband en een detachering. En gaan in op de regels en belangen die spelen bij  structurele werkhervatting. Ook komen het beheren van jouw caseload en rapporteren aan bod. 

Het einde van het poortwachterstraject

Als het eind van het tweede ziektejaar in zicht komt, beoordeelt UWV de re-integratieinspanningen. In dit blok leer je waar UWV op let. En hoe je die kennis kunt benutten in jouw trajecten. Ook leer je hoe je de werknemer kunt voorbereiden op de WIA-beoordeling. 

Laat de training aansluiten op jouw praktijk

Onze ervaring is dat je het meest haalt uit een training als die goed aansluit op datgene waar jij  tegen aan loopt. Daarom krijg je bij elke blok de gelegenheid om tot 48 uur van tevoren jouw eigen vragen in te brengen. Natuurlijk is er ook tijdens de training voldoende ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. 

Wil je me iets vragen?
Gebruik het reactieformulier hiernaast
of bel naar 06-53257215

Postadres:
Schout Beyhartsstraat 4
5062 AR Oisterwijk

Algemene Voorwaarden
Privacy Verklaring