Selecteer een pagina

Over mij

Neeltje Huvenaars

Over Neeltje Huvenaars

Ik ben Neeltje Huvenaars (1977), sinds 2008 werkzaam bij Raad & Respons. Van jongs af aan ben ik me er al van bewust dat ‘participeren’ en ‘presteren’ niet voor iedereen even makkelijk is. Mijn ouders werkten allebei bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking waar er veel aandacht was voor werk. En als ik vroeger thuiskwam met een rapport, drukte mijn opa – schoolhoofd – me op het hart dat een cijfer weinig zegt. Iemand die heel hard voor een 6 heeft moeten werken, verdient een grotere pluim, dan iemand die zonder veel moeite ook een 8 had kunnen halen.

Mijn achtergrond ligt bij de studie Arbeid en Sociale zekerheid. In mijn eerste baan bij het Breed Platform Verzekerden & Werk ontdekte ik dat het niet alleen belangrijk is om te weten wat er in de wet staat maar ook hoe je er in de praktijk mee om kunt gaan. Regels kennen, belangen en kansen afwegen en dan een goede aanpak bedenken: dat werkt.

Inmiddels ben ik een expert op het gebied van wet en regelgeving bij arbeidsintegratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (o.a. arbeidsbeperkten, vluchtelingen, langdurig werklozen). En het koppelen van wet aan praktijk is één van mijn sterke kanten: wat kan je met de regels die er zijn en wat als het wettelijk niet kan?

Ik weet saaie stof levendig te maken en ik kan mijn kennis met enthousiasme overbrengen. Ik neem de vrees voor wet- en regelgeving weg en laat zien hoe je zelf aan de slag kunt. Als zelfstandige kan ik mijn expertise en vaardigheden op verschillende manieren inzetten en verder ontwikkelen. Met Raad & Respons doe ik waar ik goed in ben en lever ik een bijdrage aan het realiseren van een inclusieve arbeidsmarkt.

Wil je me iets vragen?
Gebruik het reactieformulier hiernaast
of bel naar 06-53257215

Postadres:
Schout Beyhartsstraat 4
5062 AR Oisterwijk

Algemene Voorwaarden
Privacy Verklaring