Selecteer een pagina

Zelfverzekerd aan de slag

met spoor 2

Routekaart
Als jobcoach, IPS-coaches of arbeidsdeskundige begeleid je werknemers en werkgevers bij re-integratie. Je wordt gevraagd om ook spoor 2 trajecten uit te gaan voeren. Maar waar moet je dan specifiek op  letten? Wat is er anders in jouw rol in dit traject? En hoe rapporteer poortwachterproof? Als je een antwoord wil op dit soort vragen, dan hebben wij een mooi aanbod voor je.

Wij? Ja, deze training is een co-productie van Mark van de Weijer (Werkmotief, arbeidsdeskundige) en Neeltje Huvenaars (Raad & Respons, expert op het gebied van re-integratieregels). Mark heeft als arbeidsdeskundige veel ervaring met het uitvoeren van spoor 2 trajecten en weet als geen hoe je een spoor 2 traject succesvol kunt laten verlopen, wat de kritieke punten zijn in een traject en hoe je hierop bij kunt sturen. Neeltje is als expert op het gebied van wet- en regelgeving bij re-integratie goed thuis in de Werkwijzer Poortwachter en juridische vragen die tijdens spoor 2 trajecten voorbij komen. Samen bieden we een mooie combi van wet- en praktijk.

Wat gaan we doen?
In vier sessies gaan we aan de slag met wet en praktijk. Je leert welke regels van belang zijn, welke instrumenten je kunt inzetten, en de do’s en don’t als re-integratiebegeleider in spoor 2. Taaie stof maken we behapbaar. We verzorgen een online training waarin je niet alleen je kennis verrijkt maar ook praktische vaardigheden oefent. Je kunt rekenen op speelse werkvormen waarin je samen met de andere deelnemers je kennis test, toepast of met elkaar in gesprek raakt over hoe jullie situaties in de praktijk aanpakken.

Voor wie?
De training is geschikt voor zowel trajectbegeleiders, jobcoaches, IPS-coaches en arbeidsdeskundigen die al ervaring hebben met het begeleiden van werknemers naar werk en nu hun dienstverlening gaan uitbreiden naar spoor 2 trajecten als voor re-integratiecoaches die al spoor 2 trajecten begeleiden en graag hun kennis uitbreiden om klanten in spoor 2 nog beter te kunnen begeleiden en adviseren. 

Wat levert het op? 

Je krijgt inzicht in:

De opzet / fasering van een spoor 2 traject

De wet en regelgeving de van belang is bij spoor 2

Waar een tijdig en adequaat spoor 2 traject aan moet voldoen

Jouw rol als spoor 2 begeleider

Je gaat aan de slag met praktische vaardigheden bij:

Het inzetten van re-integratie instrumenten

Caseload beheer

Poortwachterproof werken

Adequaat rapporteren

Praktische informatie

Deelname aan deze training kost je 899 euro exclusief btw

De training wordt verzorgd op vrijdagochtend 26 januari, 2, 9 en 23 februari van 9.00 - 12.30 uur.

De online training vindt plaats via Zoom.

Er doen maximaal 12 deelnemers mee.

Je ontvangt de Toolbox voor re-integratieprofessionals.

Let op: maak je gebruik van het indivdueel kennisabonnement van Raad & Respons en wil je twee dagdelen training vanuit het abonnement inzetten voor deze training dan ontvang je 350 euro korting op de trainingsprijs. Stem dit af met Neeltje.