Selecteer een pagina

Zelfverzekerd aan de slag met spoor 2 

Als jobcoach, IPS-coaches of arbeidsdeskundige begeleid je werknemers en werkgevers bij re-integratie. Je wordt gevraagd om ook spoor 2 trajecten uit te gaan voeren. Maar waar moet je dan specifiek op  letten? Wat is er anders in jouw rol in dit traject? En hoe rapporteer poortwachterproof? Als je een antwoord wil op dit soort vragen, dan hebben wij een mooi aanbod voor je.

Wij? Ja, deze training is een co-productie van Mark van de Weijer (Werkmotief, arbeidsdeskundige) en Neeltje Huvenaars (Raad & Respons, expert op het gebied van re-integratieregels). Mark heeft als arbeidsdeskundige veel ervaring met het uitvoeren van spoor 2 trajecten en weet als geen hoe je een spoor 2 traject succesvol kunt laten verlopen, wat de kritieke punten zijn in een traject en hoe je hierop bij kunt sturen. Neeltje is als expert op het gebied van wet- en regelgeving bij re-integratie goed thuis in de Werkwijzer Poortwachter en juridische vragen die tijdens spoor 2 trajecten voorbij komen. Samen bieden we een mooie combi van wet- en praktijk.

Wat gaan we doen?
In vier sessies gaan we aan de slag met wet en praktijk. Je leert welke regels van belang zijn, welke instrumenten je kunt inzetten, en de do’s en don’t als re-integratiebegeleider in spoor 2. Taaie stof maken we behapbaar. We verzorgen een training waarin je niet alleen je kennis verrijkt maar ook praktische vaardigheden oefent. Je kunt rekenen op speelse werkvormen waarin je samen met de andere deelnemers je kennis test, toepast of met elkaar in gesprek raakt over hoe jullie situaties in de praktijk aanpakken. 

Voor wie?
Trajectbegeleiders, jobcoaches, IPS-coaches en arbeidsdeskundigen die al ervaring hebben met het begeleiden van werknemers naar werk en nu hun dienstverlening gaan uitbreiden naar spoor 2 trajecten.

Wat levert het op? 

Je krijgt inzicht in:

de opzet / fasering van een spoor 2 traject

de wet en regelgeving de van belang is bij spoor 2

waar een tijdig en adequaat spoor 2 traject aan moet voldoen

jouw rol als spoor 2 begeleider

Je gaat aan de slag met praktische vaardigheden bij:

het inzetten van re-integratie instrumenten

caseload beheer

poortwachterproof werken

adequaat rapporteren

Praktische informatie

Deelname aan deze training kost je 845 euro exclusief btw

Er doen minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers mee.

De training vindt plaats via Zoom op 4, 11, 18 en 25 juni van 9.00 - 12.30.

Je ontvangt de Toolbox voor re-integratieprofessionals.