Selecteer een pagina

Participatiewet

en banenafspraak

Routekaart

In deze training staan twee regelingen op het programma. De Participatiewet en de banenafspraak. Met de komst van de Participatiewet, trad ook de banenafspraak in werking. De wetten hebben dus iets samen. Er zit overlap in de doelgroep van de regelingen. Deze training geeft een booster aan jouw (actuele) kennis over de Participatiewet en banenafspraak. In de training kun jij al je vragen over beide regelingen kwijt. 

 De Participatiewet is op zich als wet niet zo ingewikkeld. Al zorgt de vrijheid die gemeenten hebben bij de uitvoering wel voor grote verschillen tussen gemeenten. Ga je als arbeidscoach voor het eerste werken met klanten die vallen onder Participatiewet of doe je dat al maar wil jij jouw kennis over re-integratie vanuit de Participatiewet opfrissen, dan ben je van harte welkom. Ik laat je zien wat gemeenten doen om mensen vanuit de Participatiewet naar werk te helpen, welke instrumenten er zijn voor werkgevers die iemand vanuit de Participatiewet in hun bedrijf laten werken en wat gemeenten doen om het aantrekkelijk maken om onbetaald werkervaring op te doen of tijdelijk/parttime te werken vanuit de bijstand. Er is specifiek aandacht voor de ondersteuning vanuit gemeenten aan  niet-uitkeringsgerechtigden, jongeren, klanten met een ziekte of handicap en de doelgroep banenafspraak. En dan belandden we dus in deel twee van de training. 

De banenafspraak lijkt simpel maar is stiekem best ingewikkeld. Het doel is 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Maar niet alle mensen met een beperking tellen mee voor de banenafspraak en ook niet al het soort werk. In de training leer je wie tot de doelgroep behoort, hoe een klant kan worden toegelaten tot het doelgroepregister of er juist weer uit kan komen. We bespreken aandachtspunten bij de instrumenten voor werkgevers. En natuurlijk ook de voortgang van het aantal gerealiseerde banen. 

Omdat mijn ervaring is dat leren over regels beter werkt als je eigen casussen inbrengt, vraag ik je vooraf om input voor de training. Enthousiast over deze training? Schrijf je in. Nieuwsgierig? Neem dan contact met me op dan bespreken we of deze training past bij jouw leerwensen.  

Praktische informatie

Deelname aan deze training kost je 175 euro exclusief btw

Er doen maximaal 10 deelnemers mee.

De training vindt online plaats via Zoom op 16 februari van 9.00 - 12.00 uur.

Je ontvangt de Toolbox voor re-integratieprofessionals.